14:00

Sala FF

Lysviks IF - Sala FF 6-0

mera kommer

Höststart efter en vecka med som vanligt efter fryksdalsdansen många som varit sjuka där några saknades också på matchen och flera spelade på gränsen till sjuka. Nu var läget minst lika illa i Sala så förutsättningarna var likvärdiga.
En dag med riktig högsommarvärme gjorde ju också att förutsättningarna var tuffa och för Sala var det riktigt tuff då resan blev längre än den borde pga stopp i trafiken då det var en stor trafikolycka på E18 som sinkade deras resa en del.

Vi ledare hade koll på att Sala hade lagproblem men försökte dölja det för våra tjejer så ingen lättja skulle infinna sig i laget.
Trots detta var spelet i första halvlek inte alls på en nivå som kan krävas av laget även om vi har haft sjukdommar mm i truppen senaste veckorna. Vi kan sammanfatta det med sega ben, obefintliga löpningar etc för att skapa ytor samt ett passningsspel som inte alls var bra. Detta är konstigt då vi på träningar kan spela snabbt med få tillslag utan problem men nu var vi omständiga med många bolltouch och då vi samtidigt var stillastående blev det ett oerhört haltande spel.
Några få farligheter finns från första hlek där det var Jonna och Amella som drev lagets offensiv genom att inte slänga bort bollar utan vågade vårda den och när det behövdes utmana o dra sin motståndare.
Efter 2min friställer Amella Emelie men mv parerar dragningen. I 16e min får Alina en fin boll av Jonna och driver runt back me inspel men ingen löper in. Minuten senare kommer Sala till sitt bästa läge i halvleken när vi inte är med på omställningen så de kommer fram fint på sin högerkant o får till ett farligt inlägg som Julia kan stoppa.
I 36e min hade vi nog halvlekens bästa anfall där Tilde kommer runt och spelar in bollen som via Alina o Emelie når Amella som i högerläge drar till men mv kan rädda. Efter riktigt sega första 40min släppte vi loss lite sista 5min och skapade nog halvlekens bästa lägen sista minuterna. I 43e min får Alina en boll på högersidan och kan runda sin back innan hon får iväg ett fint vinkelskott som mv me lite besvär tippar över till hörna. Minuten senare börjar vi skriva in ettan när Tilda vinner boll centralt och hittar Emelie so skarvar vidare till som vanligt löpande Alina o hon rycker förbi sin back o rulla bollen förbi målisen men tyvärr även förbi bortre stolpen.
0-0 i paus kanske skulle varit ledning för oss men vårt spel var inte på långa vägar på den nivå som vi skulle va nöjda med och antar det var en hel del som diskuterades i paus.

Att laget tänkt till visade sig direkt från start i andra för de var en helt annan frenesi i hemmatjejerna nu och det får väl spelarna själva svara på varför det blev så. I första anfallet får Maja bollen mitt på planhalvan och äntligen får vi se att man tar skott vilket vi tjatar om på varje träning o match då vi har många som har riktiga kanoner i sina fötter. Majas tunga skott går via back ut till hörna som i efterdyningarna ger Alina fint nickläge nära mål men träffen blir inte bra. I 52a minfrispelar Erika Emelie som drar mv men skottet i dålig vinkel går i stolpen o tillbaka till emeli som lyfter in mot Alina som tyvärr får dålig träfff.
Tre minuter senare kommer till slut ledningsmålet när Alina får en boll ut till höger och vänder om innan hon rullar bak bollen till Jonna som från ca 20 met lyfter in bollen till sitt första mål i Liftröjan ( Grattis)
Detta var som ett hammarslag i huvudet på ett sålångt framgångsrikt kämpande Sala men nu gick luften ur dom samtidigt som vi kunde släppa loss. Detta visar sig med eftertryck då vi redan två minuter senare kan utöka ledningen genom då Tilda vinner boll centralt och via Emelie hittar bollen fram till Tilde som från högderläge drar till o bollen går spikrakt via bortre stolpen i mål.
Detta sänker humöret än mer på Sala så tree minuter senare kommer trean när Alina efter en hörna kan snappa upp en studsande boll och stöta in den i nät. Målstimmet fortsätter så Alina kan sätta sin andra balja på två minuter när Maja lyfter fram en boll mot backlinjen som mittbacken ser ut att ha full koll på men Alina ser att hon tvekar o sätter fart trots det ser hopplöst ut men hon kan via en kanonfin tackling vinna bollen med friläge som följd och detta utnyttjas perfekt. Part i målet men denna prestation höll riktigt hög klass.
Efter denna målchock med 4 mål på 7min lugnade det ner sig och fick börja andas men vi höll fortfarande bra tryck i spelet med bra fart i bollrullanet utan onödiga bolltouchar vilket vi gör på alla träningar så de var kul att se det även på match.
I 73e min lyfter Alina fram en boll som friställer Emelie mot utrusande målis som kan blocka Emelies lobbförsök.
Emelies vinnarskalle gör dock att hon har svårt att gå ifrån en match utan mål och de fick vi se i slutet då hon i 78e min snappar upp en tappad boll från målis på ett fint inlägg av Julia och enkelt lyfter in bollen i nät.
Emmelie är inte klar där utan i 87e min kommer Lysviks sjätte mål när Nora lyfter fram en boll som når Emelie som tar emot och hennes skott går via försvarare in i en båge över målvakten.
En match med två ansikten där en tveksam första halvlek följdes upp med en helt okej andrahalva där vi flyttade boll o löpte på ett helt annat sätt än i första halvlek. Vi ska dock ha med oss att motståndarna var minst lika drabbade av skador mm som oss men kämpade enormt innan vi fick hål på dom.
Spelarkritik så gjorde Jonna sin klart bästa match hos oss med bra positionsspel och fina bollaktioner på mitten under hela matchen. Amellas första halvlek på ovan vänsterkant är kanon då hon till skillnad mot många mer rutinerade vågar hålla i boll o även utmanär läget så kräver. Erikas inhopp i andra var en injektion o Alina gör aldrig en dålig laginsats var hon än spelar.

Höstpremiären avklarad med en 6-0 seger borde ju göra alla nöjda men då det var två lag med stora sjukdomsavbräck får vi vänta o se hur formen är. Vi har nu två matcher som avgör om hösten blir en jakt på topptvå o bästa värmlandslag eller en surf som ett mittenlag utan topp eller bottenkänning.

Matchfakta : 6-0 (0-0)
Hörnor: 5-1 (2-1)
11min TIlda in Hilma ut (skada)
34min Tilde in Nora ut
45min Erika in Amella ut
1-0 55min Jonna (Alina) Alina vänder upp på kanten o rullar bak till Jonna som behärskat lyfter in bollen från ca 20meter
2-0 57min Tilde (Emelie) Boll via Tilda till Emelie som lägger ut till Tilde som i högerläge smäller till o bollen in via bortre stolpen
3-0 60min Alina hörnkalabalik där Alina till slut kan stöta in bollen.
61min Matilda in Tilda ut
4-0 62min Alina ( Maja) Maja lyfter upp boll som Alina i duell me mittback starkt tar hand om o rullar sen in bollen säkert.
77min Ebba in Linnea ut
5-0 78min Emelie (Julia) Julia slår ett lågt hårt inlägg som mv inte orkar hålla utan bollen hamnar framför Emelie o tomt mål.
83min Jonna ut Nora in
6-0 87min Emelie ( Nora) Nora lyfterb upp boll som Emelie tar emot och via försvarsben går skottet in högt i mål.